luft er den nye olje

Alt det negative med steking i olje vil bli fordeler når ved hjelp av Air Frying-teknologi

hva er Lightfry

Lightfry er et revolusjonerende konsept for frityrsteking med varmluft i stedet for tradisjonell olje som gir utrolig mange fordeler. Det er en mye sunnere matlagingsprosess, tryggere for dine ansatte og mye mer miljøvennlig – som gir et fantastisk sluttresultat som til og med smaker bedre enn tradisjonell steking, noe som gjør kokeprosessen og teknologien til en klar vinner.

Dette er hvordan LightFry fungerer

Tilberedningsprosessen fungerer med 3 hovedsykluser

Dampfasen

Dette er stadiet der produktet er gjennomkokt. Vannet frigjøres fra produktet på grunn av den høye temperaturen. Ved matlaging bruker vi ikke vann til å generere damp i maskinen.

Rotasjon

Maskinens kurv roterer med en hastighet på 5 omdreininger per minutt, noe som sikrer at produktene eksponeres jevnt for den varme, tørre luften, noe som resulterer i jevn tekstur og farge.

Skarpe fasen

Høyhastighets varmluft brukes til å skape produktets overflate, skarphet og farge. Vi skreddersyr hvert matlagingsprogram til ønsket resultat av produktet.

Alle fordelene

Når du bruker Air Frying-teknologi, blir alle ulempene med oljesteking fordeler. Tradisjonell steking innebærer høye kostnader, et farlig arbeidsmiljø og betydelig risiko. Oljesteking krever fettfeller og kostbart klimaanlegg.
Dessuten øker oljetåken som produseres ved oljesteking faren for å skli på kjøkkenet på grunn av glatte gulv. Åpenbart, uten oljesteking og dugging, vil den tidkrevende rengjøringen av lokalene være mye enklere.
 
Med vår LightFry- og Air Fry-teknologi gir vi markedet en ovn som steker uten å bruke olje. Dette endrer omstendighetene for alle.
Varm olje er også en risiko og ekstremt brannfarlig!

Varmolje er også en risiko og ekstremt brannfarlig!

Lightfry

Tech Specs

  • Dimensions: B693 x H695 (incl. chimney 711) x D645 mm (incl. handle 690 mm) 
  • Net weight: 100kg
  • Electrical connection: CE version 3x400V + N, 50–60 Hz, 16 kW,
US version 3×208-240V, 50–60 Hz,16 kW
  • Drainage connection: 1”
  • Fresh water connection: 3/4”
  • xtract air: Extractor hood or customized Lightfry hood. (See regulations) 
  • Capacity: Up to 22 kg/ hour. From 200g to 2.5kg/batch. Example: 600 grams of French fries(6x6mm) in 3:50 – 4:20 minutes
  • Material: Stainless steel oven and casing

All the Benefits

Ingen kostnad for kjøp av olje

Vi bruker ingen olje når vi lager mat i LightFry-enheten. Oljeprisene er høyere enn noen gang, med ekstra kostnader som transport og fjerningav oljen.

Sunnere

Frityrstekt mat bidrar til fedme og tilhørende sykdommer. LightFry lar deg nyte favorittmaten din samtidig som den har en lavere innvirkning på helsen din. Luftstekt pommes frites har 40-60 % færre kalorier og opptil 100 % mindre olje enn oljestekt pommes frites.

Reduserte investeringskostnader

Hvis du har tenkt å installere LightFry-enheten der det ikke er innebygd avtrekkshette, tilbyr vi to alternativer. Den første løsningen er en standard hette som er koblet til kanalviftesystemet. Det andre alternativet er et ventilløst hettesystem som kan installeres hvor som helst. Dette gjør at du kan steke mat til en lavere investeringskostnad eller øke stekekapasiteten uten å ta opp plass under avtrekkshetten.

Less risk - better working environment

Ved arbeid med varm olje er det stor brannfare fordi oljen kan ta fyr. Vi unngår denne risikoen ved å bruke LightFry-enheten.
Du unngår oljetåken og glatte gulv fordi det ikke er olje. Når du bruker en oljefrityrkoker, blir gulvene ekstremt glatte, noe som kan resultere i skader hvis du faller. Du unngår også risikoen for å brenne deg med varm olje dersom du blir kvitt oljefrityrene.

miljøvennlig

LightFry bidrar til å redusere avskoging av regnskog for palmeoljeproduksjon. Vi trenger ikke å bekymre oss for utslipp fra transport fordi vi ikke trenger å transportere oljen. Vi bidrar heller ikke til fjerning og deponering av spillolje.

Rengjøring gjøres automatisk.

Du sparer også penger på rengjøringspersonalet fordi LightFry har et automatisert integrert vaskesystem. Når rengjøringssyklusen er ferdig, kan du forlate restauranten vel vitende om at maskinen er 98 % ren. (For eksempel etter arbeidstid).

Personalets arbeidskraft og tid spares.

Mens de steker kan ansatte utføre andre oppgaver. Etter å ha lagt en batch i kurven og startet tilberedningsprogrammet, er hendene frie til å utføre andre oppgaver. LightFry lager maten uten tilsyn av personalet.

Varm opp igjen

Det er mulig å varme opp produktene etter at de er tilberedt. Hvis du for eksempel vet at restauranten vil være opptatt ved lunsjtid, kan du forberede produktene på forhånd og sette dem til side, og deretter varme opp porsjonene i 30-45 sekunder. På denne måten kan du servere fersk og velsmakende mat til en overfylt restaurant.

ingen nedetid mellom batchene.

Tilberedningen gjøres i et lukket ovnsrom for å holde temperaturen stabil, slik at det ikke er noen restitusjonstid mellom omgangene.

Konsistens

Du kan programmere opptil 30 menyelementer i LightFry enhet, hvert program har spesifikke innstillinger for elementet på menyen. Dette betyr at hver batch utfører det samme og gir oss et fantastisk resultat hver gang.

Spare energiforbruk

Opptil 50% lavere energiforbruk. Hvis du koker konstant for en time er energiforbruket 9,5kW i LightFry-enheten. Standby-energiforbruket i LightFry er 1kW/time, som er mye lavere enn frityrkokeren.

Ingen utslipp

Dampen som produseres av LightFry fjernes enkelt med vår standardhette, ventilfri hette eller den forhåndsinstallerte avtrekkshetten. Vi produserer ingen oljetåke eller andre utslipp som skader miljøet eller omgivelsene våre fordi vi ikke bruker olje i matlagingsprosessen.